Ki a leggyengébb láncszem?

Csak a nevezési lista utolsó 5 csapatát bocsátanám szavazásra, mivel hivatalosan és egyelőre [kérdéses még a Renault ügye és utódlása, továbbá furcsa az SGP munkaerőtoborzása*] ők az újoncok, bár a Saubernek helyzeti előnye lehet, de nekik is voltak problémáik bőven és létszámleépítés zajlik náluk. A Toro Rosso, habár nem kerülhetett a listára, de ismeretes, hogy a következő szezonban már önálló konstruktőrökként lesznek kénytelenek tevékenykedni. Hogy ezek után mennyire lesz az RB6-hoz hasonló autójuk, azt egyelőre ne firtassuk. Jó lenne, ha nem vennék hülyére az FIA-t és az ‘értő szemű közönséget’. Szóval, habár nincsenek a listán, de ők is belebukhatnának az ‘önállósodásba’, elméletileg.

*Talán az FIA stand-by üzemmódra kérte őket, mert kérdéses egy csapat rajtrácsig való eljutása? Az US F1 weboldala (usgpe.com) már lassan egy éve Coming Soon, és felreppent olyan hír is, hogy a ‘pletykacáfoló’ képeik ‘beállított fotók’ használaton kívüli bérelt eszközökkel. Lehet, hogy rosszul áll a szénájuk.

Nagy a csend néhány csapat körül. Az FIA kooperál a csapatokkal a háttérben, a Saubert is biztatták, hogy ne álljanak le a munkálatokkal, mert lehet és lesz majd üresedés. És lett is. A Manor/Virgin Racing financiálisan nem kellene, hogy dugájába dőljön, habár Branson elég skót volt a Brawn GP-s ‘reklámkampányában’ is. De ők meg technikailag bukhatnának, mert Nick Wirth egy forradalmi fejlesztési struktúrát választott, a szélcsatornázás mellőzését. Amelyet egyes szakértők rizikós butaságnak minősítenek. Sikerülhet vele autót készíteniük, de lutri, hogy egy normális autót kapnak e, vagy egy olyat, ami csak CFD-ben működik jól, a pályán meg 5-10 másodpercet kap a mezőny átlagától. Vajon mit szólna ehhez Richard Branson? Lehet, hogy kukázná az F1-es projektet és elpasszolná az indulás jogát, mert eddig a könnyen jött sikerekhez volt szokva. Hajlamos felszámolni és eladni a rosszul működő projektjeit, nem szereti szórni a pénzt veszteséges dolgokra, ami csak égetné a Virgin brandet.

Az újoncok honlapjai:

Sauber: még nincs (BMW Sauber-ként még van, de az nem informál az új Sauberről)

Virgin Racing: www.manorgp.com | www.virginracing.com (még nemigazán tölti be a funkcióját, de a Virgin-reklám már megy rajta ezerrel)

US F1 Team: www.usgpe.com

Campos Meta 1: camposmeta.com

Lotus F1 Racing: www.lotusf1racing.my

Advertisements

One thought on “Ki a leggyengébb láncszem?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s