Hivatalos: Kobayashi a Sauber versenyzője!

A Sauber csapat bejelentette, Kamui Kobayashi lesz az egyik pilótájuk a 2010-es Világbajnokságra.

Már nagyon várom, hogy Kamuival dolgozhassunk – mondta az alapító csapattulajdonos Peter Sauber.

Az elmúlt szezon utolsó két nagydíján kapott egy váratlan lehetőséget megmutatni a képességeit és ő látványosan élt is vele.

Különösen Abu Dhabiban bizonyította, hogy nem csak gyors és agresszív tud lenni, de képes sikeresen kivitelezni a versenystratégiát is.

Meg vagyok győződve róla, hogy nagy lehetőségek rejlenek benne és ezt képes is lesz kiaknázni a csapatunkban.

Saubernek van érzéke a tehetségek kiszúrásához, reméljük, most sem téved.

Kobayashi: A versenyzői pályafutásom kezdete óta arról álmodoztam, hogy a Forma-1-ben versenyezhessek. Az álmom valóra vált. Nagyon boldog vagyok, hogy 2009-es két versenyemmel megszerezhettem egy versenyzői állást. A legjobb tudásomat fogom nyújtani Peter Sauber csapatának, és büszke vagyok, hogy képviselhetem a japán színeket a Forma-1-ben.

Kamui Kobayashi 1986. szeptember 13.-án született a japán Amagasakiban egy sushi-készítő séf fiaként. 9 évesen kezdett el gokartozni, az elkövetkező hét évben 4 gokart bajnoki címet szerzett. 2004-ben a Toyota Driver Academy-n folytatta és elkezdte együléses/open wheel formula karrierjét. A következő lépés a Formula Renault volt, ázsiai, német, olasz és holland bajnokságokban szerepelt. Ezen szériában 2005-ben megnyerte az olasz és a Eurocup Formula Renault 2.0 bajnokságot, mindegyiket 6-6 győzelemmel. 2006-ban a rangos F3 Euroseries-ben folytatta az ASM színeiben. Három dobogós helyet szerzett és 8. lett a bajnokságban, mint legjobb újonc. 2007-ben a Toyota tesztpilótája lett. GP2-es szereplését az Asia Seriesben kezdte 2008-ban, két győzelmet szerzett. A fő szériát is erősen kezdte, megnyerve a második futamot, de azután már csak egyszer szerzett pontot és a bajnokságot a 16. helyen zárta. Ezek után a 2008-09 GP2 Asia Series-ben indult és fölényesen megnyerte a sorozatot. A fő sorozatban idén újra csak 16. lett, legjobb eredménye egy nürburgringi 3. hely volt. A forma-1-es pályája már közismert. A Toyota teszt- és tartalékpilótája volt 2008-ban és 2009-ben. A téli teszteken is kapott lehetőséget, majd az idei Japán Nagydíjon ő teljesítette az első két szabadedzést, mert Timo Glock nem érezte jól magát. Timo balesete után még nem válthatta őt, ezt a szabályok nem tették lehetővé, mert Glock elkezdte az időmérőt, és ezután már nem lehet pilótát cserélni. A szezon hátralévő két futamán viszont ő versenyzett a lábadozó Timo Glock helyett, és a szezonzáró Abu Dhabi GP-n megszerezte első pontjait is egy 6. hellyel.

Advertisements

One thought on “Hivatalos: Kobayashi a Sauber versenyzője!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s