Mercedes GP Petronas Formula One Team

A Petronas lesz a csapat névadó szponzora.

[Hivatalos forrású] festés ‘koncepció’, nagyítható képek:

Link: hivatalos közlemény [ Mercedes GP örömmel jelenti be a PETRONAS-szal való hozzú távú szerződés aláírását, amely által a malájziai nemzeti olaj- és gáztársaság lesz az új Silver Arrow gyári csapat névadó szponzora.

2010-től az új csapat Mercedes GP PETRONAS Formula One Team néven fog versenyezni az FIA Formula One World Championship-ben és hordozni fogja a jellegzetes PETRONAS márkát az autó és a csapat által. bla bla bla, felesleges tovább fordítani :P ]

Ennyit arról, hogy mennyire szavahihető manapság egy akármekkora cég hivatalos közleménye. Napokkal ezelőtt nyilatkozta a vállalat elnöke, hogy jövőre egyetlen F1-es csapatot sem fognak támogatni.

Ami érdekes, hogy ezzel a Mercedes kizárja az oly régóta megszokott üzemanyag és kenőanyag szövetséges [Mobil 1] Exxon Mobil-t, amelyről nemrégiben elhangzott, hogy a McLarennél marad. De ezidáig egy párhuzamos szponzorációt feltételezhettünk, mivel a McLaren a Mercinek is reklámoz még néhány évig, míg a Daimler ki nem vonul a McLaren Group-ból [2011 végéig]. Ez egy többéves folyamat, ezért jövőre a McLaren festése alapvetően ugyanolyan marad, mint idén volt.

Esztétikailag tekintve, látható, hogy a designerek próbálkoznak egy kiegészítő színnel feldobni az alap ezüst-fekete koncepciót. Nem tudom, hogy eljut e ez a rajtrácsig, a McLarennél jobban működik a dolog a pirossal, de láthatóan a mercisek metálfényt szánnak a Petronas-türkiznek, ha a mock-up színhű. Ez működhetne, élőben talán szebb lesz, de elég hideg jelleget fog adni az autó festésének. De hőségben felüdítő lesz ránézni. :)


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s