Bernard matekol: 26-4=24

Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa felfedte, arra számít, hogy a négy új csapatból csak kettő jut el a rajtrácsig, a Campos és a US F1 nem. “Azok, akiktől vártuk, teljesíteni fognak, akiktől meg nem, nem fognak.”– mondta. De érdekes módon Ecclestone 24 autóra számít a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, pedig ha két új csapat kiesik, csak 22 autó maradna. [forrás: Times Online]

Ecclestone és US F1 csapatfőnök Peter Windsor:

Amire célozhat, nem más, mint az SGP Team, amely átvette a Toyota TF110-es projektet [ex-toyotás és egyéb F1-ben tapasztalt szakemberekkel], és szerintem már jóideje élvezi mind az FIA és Bernie Ecclestone támogatását és nem véletlen az optimista igyekezetük. Elmondták, hogy az A terv az F1-ben versenyezni 2010-ben. B terv végigtesztelni 2010-et és 2011-ben bekerülni a Forma-1-be. Szerintem, ha nem látnának esélyt a bekerülésre, illetve ha nem kapnának biztatást hivatalos forrásból, nem erőlködnének a dologgal, ami csak ablakon kiszórt milliónyi dollár lenne, ha végül mégsem kapnak indulási jogot.

Egy baljós pletyka a US F1-ról. A Radio Le Mans forma-1-es tudósítója (aki több, mint 20 éve van a sportban) elmondta egy nemrégi FIA által kért inspekciót végző szakemberek véleményét, akik között volt más csapatokkal tapasztalatot szerzett is:  “Ha ott tartanánk, ahol ők [a US F1] most, csak miután lement 5 futam a szezonból, lenne kész az autónk.”

Az amerikai csapat több órányi videót ígért a csapat életéről, az autó megépítéséről, de a weboldaluk már közel egy éve csak egy árva .jpg kép, Coming Soon, ‘Hamarosan jövünk’ felirattal. A projekt kritikusai viszont nem tétlenkedtek, megcsinálták a videókat! Íme:

A sorozat többi epizódja itt.

Advertisements

One thought on “Bernard matekol: 26-4=24

  1. Nem lep meg. Én is erre gondoltam, amikor olvastam, hogy a Stefan GP milyen lépéseket tesz. Komolyak a szándékaik és cselekednek is, ami arra enged következtetni, hogy tisztában vannak azzal, hogy részt fognak tudni venni a cirkuszban. Kíváncsian várom, hogy milyen teljesítményre lesznek képesek az új csapatok…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s