Piquet Jr. is back!

Campos, that is.

(December 28 is the Spanish holiday known as ‘Day of the Innocents’, which is similar to April Fools’ Day.)

———————————–

[hápháp]

Hogy érthetőbben és bővebben is kifejtsem; [állítólag] Nelson Angelo Tamsma Piquet Souto Maior, röviden Nelsinho vagy Piquet Jr. leszerződött a Campos Meta 1-hez, Bruno Senna csapattársának. Valószínűsíthető, hogy fizetnie kellett az állásért, de minden szóba jövő pilótától ezt várta a Campos Meta 1. Nelsinho több okból is jó választás lehet. Sikeres volt vagy sem, van majd’ két év F1-es tapasztalata. A srác egy nyugis háttérrel képes lehet villantani, ha hozza a formáját, GP2-ben Hamilton nagy riválisa volt. Amit korábban is mutatott, hogy jóval lassabban tanul, mint pl. Hamilton, más szériákban is idő kellett neki, de a tanulási fázis után kiváló teljesítményekre volt képes. A Renaultnál még nem mutatta meg az igazi képességeit. A másik dolog, hogy irdatlan nagy $zurkolótábora van, ez is egy komoly faktor, amiért őt választották.

Nelson – mármint a háromszoros világbajnok – mindenesetre okosan próbálta megoldani, nem csak pénzzel dobta meg Campost a szívességért, hanem résztulajdont is vett a csapatban, 15%-ot.

‘Full’ brazil pilótapáros, érdekes lesz [ha igaz]; Piquet és Senna, nem akármilyen névpárosítás. Lehet pfújolni Kispikét a Renault-ügy miatt, de lehet, hogy jó vétel lesz. Már azzal, ha a sok tinilány veszi a Nelsi-merchandiset, hozza a hasznot. Így ezzel 5-re nő a brazil pilóták száma a mezőnyben. No igen a tradíciók, a britek és a brazilok voltak ezidáig is a legtöbben a Forma-1-ben és persze ehhez eredményesség is párosult sokszor.

[/hápháp]

Nem tud nem eszembe jutni a Piquet és Senna név összepárosításáról az F1-es történelem egyik, ha nem a legnagyszerűbb előzési manővere. Felejthetetlen, ez volt az első forma-1-es nagydíj, amit kisgyerekként láttam.

A fenti a leghangulatosabb a brazil kommentár miatt, de jobb képminőséggel itt a BBC felvétel; Murray Walker és James Hunt értő tolmácsolásában.

Advertisements

One thought on “Piquet Jr. is back!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s