US F1 Nose Crash Test (video)

Tör. Zúz. Ripity. Meg egy kutty.

Sikeres orr-törésteszt. “Két nap megépíteni, két ezredmásodperc szétzúzni”

Elvis, ‘a csapat kutyája’. :D “Elvis, quite a shop dog!”

Hát nem “édi”? Hát de! :) A csapat szépen összeszedte magát nálam ‘PR-ilag’. Nem az a ‘kikent-kifent’ banda, de emberiek. Hogy örülnek az eredményes töréstesztnek és a számukra is érdekes videónak; ‘Igen, megcsináltuk! Hibátlan volt!’ Biztosan nem egyszerű munka az autó elemeit úgy megtervezni és elkészíteni, hogy átmenjenek a szigorú törésteszteken. De nagyon fontos, mert ezen is bukhat az egész csapat.

Sok sikert, US F1! Good luck!

Advertisements

2 thoughts on “US F1 Nose Crash Test (video)

  1. Te Lewis, biztos, hogy így kéne szarrá törnie annak az orrkúpnak? Láttam olyat, hogy Csak a fele tört le…itt teljesen szétmorzsolódik az egész. Nem értek hozzá, azt írtad h rendben van, szóval biztos, csak mondom láttam már olyat, hogy nem faragódott le teljesen. Burti crash 2001 Spá..ott pl az autó orra milyen szépen megmaradt már.

    Ui.: muja egy kutya. :D

    • Nem az a cél, hogy megmaradjon, hanem, hogy egy bizonyos mértékű mozgási energiát ‘elnyeljen a szétzúzódásával’. Attól, hogy törékenynek túnik a videón, egy elég komoly szilárdságú elem. Az orr nem a monocoque/cockpit, hanem az ütközési ‘energiaelnyelő’ zóna. Az is baj lenne, ha nem törik össze, mert átvihetné a ‘sokkot’ a cockpitre és az illetve az utasa sérülne a drasztikusabb lassulástól és a nagyobb erőhatástól, mert az orr ‘nem nyelt el semmit’.

      Egy élesben törést nem hasonlíthatsz egy törésteszthez, mert különbözőek, lezajlásban, erőhatásban stb. Régebbi videókon láthattál kisebb mértékű leamortizálódást, ugyanis pár évvel ezelőtt még kisebb erővel ‘csapták oda a falhoz’. De azóta már szigorítottak és nehezítettek a törésteszteken. A Lotusét is láttam; sikeresnek közölték és hasonló mértékben elfogyott, ha nem jobban.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s