Romain Grosjean leszerződött a Renaulthoz?

A srác pár perce ‘nyomott be’ valami nagyon érdekeset a Twitterén, mintha egy burkolt üzenet lenne.

Egy link volt az. “Hangulat: :) “, plusz egy fotó, rajta egy Renault F1-es autóval. Nem értem mit renault-zik, ha ‘kirúgták’ és mehet vissza GP2-be.

Az én logikám azt mondja, talán minimum teszt- és tartalékpilóta lett, aminek örülnék, mert egyértelműen tehetséges, akár GP2-t is nyerhetett volna idén, ha nem ugrik be a Renaulthoz (tesztelés nélkül). Nem szabad megengedni, hogy emiatt kettétörjön a karrierje, a gyakorlatlanság miatt teljesíthetett alul. Még Lewis Hamilton is így járhatott volna 2006-ban, ha beugrik Montoya helyére.

Persze könnyen lehet, hogy tévedek. Renault-s támogatást még most is kaphat és talán ő annak is örül, hogy ezáltal versenyezhet a GP2-ben. Oda is egy tisztes summát kell befizetni, ha valaki versenyezni akar.

Mindenesetre annak örülök, hogy ‘nincs a padlón’ amiatt, ha ki is került a Forma-1-ből.

Advertisements

2 thoughts on “Romain Grosjean leszerződött a Renaulthoz?

  1. Én adnék neki még egy esélyt. Nulla teszttel nem lehet sokat elvárni tőle, főleg egy olyan autóval, amivel Alonso is csak néha tudott pontot szerezni. De egyébként szerintem meggyőzően kezdett. Ha Piquet is kapott egy 2. esélyt, akkor ő is megérdemelné.

    • Csakhát a piszkos anyagiak. Sato pénzzel jön, Heidfeldet meg többre tarthatják.

      De a tesztpilótai állás esélyes neki. Ha jövőre megnyerné a GP2-t, visszaküzdené magát az f1-re érdemesek közé. Az igazi lebőgés az az, amikor valaki egy rendes tesztszezonnal felkészülve is rendre alulteljesít egy egész szezonon át. Ilyet ő nem csinált, ezért nem is érdemli meg, hogy elfelejtsék és leírják.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s