Ferrari Stefano Domenicali interview (video)

‘Hogyan állunk a design-nal? – Keményen dolgozunk behozni a tavalyi lemaradást…’

‘Idő kell mire kiderül majd, hogy hol állunk.’ A leglényegesebb területnek, amiben gyengék voltak, a megbízhatóságot (szezonkezdetekkor) emeli ki, sokat dolgoztak ezen. A legjobbak közé várják magukat.

Rossi tesztelni fog egy korábbi Ferrari F1-est, január 20-21. Ez már be volt neki ígérve.

‘FIA találkozó’ lesz a csapatokkal;
Pontrendszer, kerékcserék száma, gumiabroncsok típusa és sok egyéb…

2011-re aerodinamikai változtatások, csökkentések is elő vannak irányozva; (jó eséllyel ezzel a multideckes diffúzorok betiltására is utal).

‘Felipe és Fernando jó páros lesznek?’ Igen, bíznak benne. Azt várják, hogy hajtsák majd egymást de a csapat az első. ‘Félnek amiatt, hogy latinok?’ Nem, ‘a pozitívumokat nézik bennük, amelyekkel valószínűleg rendelkeznek.’

Mercedes, McLaren, Red Bull és ők (Ferrari) fognak harcolni a bajnoki címekért, mondja Stefano.

A leglényegesebb infók Stefano mai nyilatkozataiból (nincs mind a videóban, másoknak is nyilatkozott); módosítva lehet a pontrendszer, kötelezővé tehetnek egynél több kerékcserét. De ezt még a hónap végeztével véglegesíteni akarják, hogy aztán mindenki ennek ismeretében dolgozhasson és a média és a közönség is véglegesített szabályok ismeretében várja az új szezont. A KERS 2011-re jó eséllyel vissza fog térni (mert már sok pénzük fekszik benne és jó a Forma-1-nek és az autógyártók érdekeinek is), de olcsóbbá téve és mindenkinek egyforma rendszert adva. Több teszteket akarnak, mert a jelenlegi rendszer sem igazán spórolás, mert a futamokon meg többet kell dolgozniuk, tesztelniük, továbbá nem jó biztonsági szempontból sem, a fiatal versenyző szempontjából sem és a szükséges versenyzőcserék érdekében sem.

Nyilatkozik Schumacher visszatérésével kapcsolatosan is; szomorúak, hogy immár ellenfél, mert a Ferrari család része volt, de bizonyítani akarják ellene is, hogy a Ferrari a legerősebb csapat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s