Fej vagy írás, Fisico

Peter Sauber elmondta, hogy még minden nyitott és ő fog dönteni. A jelek szerint viszont néha érdekes döntési megoldásokhoz folyamodik.

A Ferrari és a csapat technikai igazgatója, Willy Rampf nagyon erősen kardoskodik Fischella szerződtetése mellett. Az elmúlt hetekben Pedro de la Rosa állt nyerésre, de a csapat vezetői távolodtak az ötlettől. Nem bíznak Pedro jelenlegi tempójában. Régen versenyzett már.

A svájci Blick, amely a legközelebb áll a csapathoz, arról is ír, hogy az első pilótájukkal is dilemmában voltak. Nem tudtak dönteni Petrov és Kobayashi között, így aztán Peter Sauber fogott egy pénzérmét és ‘fej vagy írás’ döntött Kamui Kobayashi mellett. Vitaly Petrov mellett is erős érvek voltak, hatalmas szponzori pénz és mindemellett a tehetség jelei. Kobayashinál inkább csak az egyelőre szintén bizonytalan kiugró tehetség volt érvként, jelentős szponzori pénzek még nem; ezeket ezután akarnak vele szerezni.

A jelek szerint, az elmúlt napokban még mindig nem volt meg a második pilóta és még mindig kétesélyes volt a dolog. Pedro be van táblázva február elsejére, a McLarennek vezetni, de ezt csak Button említette. Nem hivatalos és változhat is. Akkor is lehet így, ha Pedro még esélyes elszerződni, de értelemszerűen nem akar két szék közé esni. A McLaren tesztpilótai állásáról csak akkor mond majd le, ha aláírt egy másik csapathoz. A február eleji tesztfeladatait átvenné Gary Paffett, aki szintén tesztpilóta a McLarennél.

Szóval, fej vagy írás? Pedro vagy Fisico.

Advertisements

4 thoughts on “Fej vagy írás, Fisico

    • A Petrov Kobayashi eset is valami hasonló lehetett. Ha igaz a dolog, el tudom képzelni, hogy Sauber így kerüli meg a kérdést, hogy pénz vagy tehetség. Szerintem azóta már Fisico is megmozgatott néhány követ, hogy növelje az esélyeit. Olyan sok pénzt Pedro sem hozhat, szerintem, valami egyetemszövetségi intézmény áll mögötte főforrásként.

  1. am hunnylander, van az a fasza McLarenes videó nemtudom hogy neked sikerült e letöltened arról a címről, de nekem nagyon kéne. valahogy nem tudnád elküldeni nekem?
    am ha te vagy McLewis a F1hirek fórumáról, akkor már oda is küldtem neked

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s