‘Csúcsfejek’

A Forma-1 két legeredményesebb és legnagyobb múltú csapata komplett hülyét csinált magából a Maláj Nagydíj időmérő edzésén. Ne szépítsük a dolgokat.

Van egy kifejezés; ‘józan paraszti ész’! Azt is elő kéne venni ‘néha’, nem csak a szoftvermodelleket és szimulációkat futtatni, bámulni a monitorokat és bizonytalan előrejelzésekben vakon bízni. ‘Ki kellett volna nézni az ablakon’, mint a mezei kis csapatok tették.

Ahogy a zsargon mondja; csinálni kellett volna egy biztonsági “banker” (bankár, bankos) kört levédeni a kiesés lehetőségét. A mezőny leggyorsabb autóiról van szó és Q1-ben javarészt HRT-k, Virgin-ek és Lotus-ok az ellenfél a kiesés elleni harcban. Azonos körülményekben ezek nem ellenfél egy Ferrarinak és McLarennek.

Melyik a kisebbik rossz, a kisebbik blamázs? Megtenni a banker kört feleslegesen vagy nem megtenni a banker kört és pofára esni és kiesni sereghajtók ellenében Q1-ben bajnokesélyes csapatként? Nem kérdés! Nincs mentség, nem lehet magyarázni a bizonyítványt. Csak józan paraszti ész kellett volna. Félretenni a beképzelt, magabiztos ‘okosságokat’, tiszteletet és alázatot tanúsítva küzdeni a kis csapatok ellen, nem várni és kihasználni őket, hogy hadd szárítsák a pályát nekünk ‘csúcsfejeknek’.

Red Bull, ott a ziccer!

Advertisements

2 thoughts on “‘Csúcsfejek’

  1. Nyilván előnyösebb lenne ha az első tízből rajtolnának de az ha össze-vissza fogja fújni a verseny alatt az esőfelhőket a szél akkor még bármi megtörténhet. Az első kanyarban meg simán lehet egy kisebb balhé az elejében ha normál rajtot látunk. Érdekes verseny lesz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s