330km/h?

Bluff or optimism?

McLaren.com:

Did you know? The long straights in Shanghai mean Jenson and Lewis are reaching 330km/h top speeds and need strong top-end engine performance and low drag aerodynamics, before heavy braking into tight hairpins and tightening corners places the emphasis back on downforce and mechanical grip. We need to find the best balance of both to win in China.

Tudtad? A hosszú egyenesek Sanghajban azt jelenti, hogy Jenson és Lewis 330 km/h-s csúcssebességeket ér el és erős magas fordulatú motorteljesítményre és alacsony légellenállású aerodinamikára van szükségük a szűk hajtűkanyarokba fékezés előtt és az éles kanyarok visszahelyezik a hangsúlyt a leszorítóerőre és a mechanikai tapadásra. Meg kell találnunk a legjobb egyensúlyt a kettő között, hogy győzzünk Kínában.

2009-es rekord: 317.8 km/h, FP2, Kimi Räikkönen

Komoly lenne, ha összejönne a 330 az idei nehezebb és még inkább beállítás-kompromisszumos autókkal. A Shanghai International Circuit leghosszabb egyenese 1175 méter, ami a leghosszabb az egész versenynaptárban. A Yas Marina Circuit fő egyenese a honlapja szerint 2 méterrel elmarad ettől.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s