Williams-Renault, Lotus-Renault?

Nem akármilyen névpárosítások ezek, ugye?

Williams-Renault kombináció: 5 konstruktőri bajnoki cím (’92, ’93, ’94, ’96, ’97), 4 egyéni bajnoki cím (’92, ’93, ’96, ’97)

Lotus-Renault: turbókorszak, Elio de Angelis, Nigel Mansell, Ayrton Senna és sokak szerint minden idők legszebb festésű autója (fekete+arany)

2011-ben visszatérhetnek az F1-be ezen névpárosok. A Renault bővíteni szándékozik ügyfelei körét, mivel igény van erőforrásaira. Az infók szerint leginkább a Williams és a Lotus lehet a két új ügyfél és a Renault így 4 csapatot látna el motorokkal a 2011-es szezonra. A Mercedes a legutóbbi nyilatkozatok alapján nem kifejezetten töri magát hasonló bővítésért, holott igény valószínűleg lenne erőforrásaira a jelenlegi kuncsaftjaikon kívül is. Az ok egyértelmű…

Viszont a madarak azt csiripelik, hogy ‘gyengébb’ újonc csapatnak talán adhat motort; ART-Mercedes. Az ART Grand Prix a legfőbb esélyes 13. csapatnak a következő szezonra, és Nicolas Todték a Toyota 2010-es autóját is szeretnék megszerezni, hogy ne nulláról kelljen indulni. Nem bohóckodni akarnak jönni a Forma-1-be sem. Bár garantálható a köpködés ellenük, (Jean Todt, FIA elnök) apuci miatt, de elvitathatatlan, hogy az ART kiváló pedigrével rendelkezik, és mint rendkívül sikeres versenycsapat, méltóak a feljebb lépésre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s