12 csapat, 12 versenyző

Ez a mai nap szummája. A WMSC elmulasztott jó döntéseket hozni a sport érdekében.

12 csapat.

Lett volna két bolond, aki jönni merészelt; Epsilon Euskadi és Villeneuve/Durango. Én nem így döntöttem volna. A HRT az összeomlás szélén áll és nincsenek létesítményeik se. A Virgin Racing sem olyan stabil, Branson hamar ráunhat a sikertelenségre. Mit ártott volna, ha azt mondjuk, jól van Epsilon, jól van Durango (Villeneuve Racing), tudtok autót építeni? Versenyezni akartok? Nosza, rajta, csináljátok. Amelyikőtök elkészül és jobbnak találtatik, jöhet!

Az FIA nem vette észre a nyilvánvalót. Az új csapatok nem fognak tudni százmilliókat kisajtolni leendő szponzoraiktól, amíg nem kapnak esélyt és lehetőséget az indulásra. Olyan csapatok, mint a Sauber is küszködik szponzorok szerzésével. Nem tudom hogy gondolta ezt az FIA, hogy irreális anyagi biztosítékokat vár el olyan jelentkezőktől akiknek semmi esélyt nem ad ennek hiányában. Az autóépítésről kellene, hogy szóljon a dolog.

12 versenyző

100 000 dollár darabja. Csinálhatod akármilyen gusztustalanul, nem számít. 12 első számú pilóta, 12 vízhordó, aki megdögölhet a pályán a megérdemelt győzelméért, félre kell majd állnia. Csodálatos futamok lehetnek így, tele érdemtelen és műanyag győzelmekkel.

A Ferrari szénája már úgyis rosszul állt az idei évre, itt volt a lehetőség kiigazítani a csapatok morálját, hogy mihez tartsák magukat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s