2011 F1 Engine World Championship

Now 3 teams of each…

Team Engine
Red Bull Renault
Renault Renault
Team Lotus Renault
McLaren Mercedes
Mercedes GP Mercedes
Force India Mercedes
Ferrari Ferrari
Sauber Ferrari
Toro Rosso Ferrari
Williams Cosworth
Virgin Cosworth
Hispania Cosworth

Who will grab the most points combined and be the best engine in 2011? / 2011-ben, vagyis a következő szezonban melyik motorgyártó lesz a legeredményesebb a csapatok összevont pontjai alapján?

Ezen bejegyzés apropóját az adta, hogy a mai napon hivatalos közölték, hogy a Lotus Racing 2010. november 30-ai hatállyal felbontja szerződését a Cosworth-szel és nagy valószínűséggel Renault erőforrásokat fog használni a következő szezonban. Ezzel jó eséllyel minden motorgyártó azonos aránnyal fog szerepelni 2011-ben, mindegyikük 3 csapatot lát majd el aggregátokkal. Így valamelyest összemérhetőek lesznek csapataik eredményessége folytán. Persze talán az utolsó helyezettet könnyű lesz eltalálni, de a másik 3 gyártó között ádáz küzdelem alakulhat ki, ahol a legkisebb ugrifüles csapatok szereplése döntheti el akár a presztízsértékű győzelem sorsát. És leginkább egy Renault-Mercedes párharc rajzolódhat ki, no de nem azért mert a Ferrari nem lesz élcsapat jövőre, hanem mert gyengécske fiókcsapatokkal rendelkezik, talán nem is véletlenül. A Ferrari nem szívesen kerülne olyan helyzetbe, mint idén is a Renault és a Mercedes, hogy a vásárló előrébb végez a konstruktőri tabellán, mint a motorgyártó.

3 thoughts on “2011 F1 Engine World Championship

    • Igen, erősnek tűnik, nem is szólnám le emiatt, de az valószínűtlen, hogy ne a Cosworth-motoros csapatok gyűjtsék jövőre a legkevesebb pontot, pusztán azért, mert csak egy komolyabb csapat lesz köztük. Erre vonatkozott a kifejezés.

      • Ez biztos :-)
        Lehet, hogy az összeset a Williams fogja szállítani. Annak nagyon örülnék, ha a Renault csapatosok közül a Lotus is gyűjtögetne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s