‘Miért éppen Alaszka?’

Az egyik (Koreából induló) FOM charter gép technikai problémák miatt Brazília helyett Alaszkában volt kénytelen leszállni. Mint tudjuk a csapatok felszereléseinek szállítását a FOM által biztosított (bérelt/charter) repülőgépek végzik.

‘Miért nem éppen Portugália?’ – Sajnos az előzetes pozitív előjelek ellenére, úgy néz ki, hogy mégsem lesz téli teszt a portugáliai Portimaoban. A csapatok végül mégis a 3 spanyol helyszín plusz Bahrein mellett döntöttek.

Valencia – február 1-3

Jerez – február 10-13

Barcelona – február 18-21

Szahír (Bahrain) – március 3-6 (A szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt egy héttel.)

‘Miért éppen Miami?’ – Mert Juan Pablo Montoya ott lakik. Juan vendégül látta régi cimboráját, Jarno Trullit, akiről azt rebesgetik, hogy ‘Amerikában’ folytathatja pályafutását. Trulli már korábban is tesztelt  NASCAR (Toyota) autót és nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. Elméletileg van szerződése a Lotus-szal, de vélhetően évenkénti opciókkal. Kapcsolódó friss füles; a brazil Globo (televízió) arról számolt be, hogy Bruno Senna tárgyalásban áll a Lotus csapattal egy 2011-es szerződés érdekében.

‘Miért éppen Toyota?’ – A (megbízható) német Auto Motor und Sport publikáció megbízható forrásokra hivatkozva tudni véli, hogy a spanyol Hispania Racing megvásárolta a Toyota forma-1-es ‘tudásanyagát’, felszereléseit és létesítményeit. Ha ez így van, akkor hurrá! Ilyesfajta beruházás nélkül a csapat ‘életben maradása’ igencsak aggályos lenne. A csapatnak ezidáig semmi olyan komoly eszközállománya nem volt, amivel konstruktőrként nekiindulhatna a következő szezonnak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s