Paul’s Red Bull RB6 (photo gallery)

Wonderful work! Great compliment to the constructors’ champion by a constructor!

Source

Advertisements

2 thoughts on “Paul’s Red Bull RB6 (photo gallery)

 1. Szia hunny!
  Bocs az offolásért, de az f1világ fórumán találtam egy kommentet, amin felkaptam szememet:

  “Két ‘bahreininek’ nevezhető motor van (1-es, 2-es, mindkettő a rövid élettartamú szériából, amit a Ferrari orvosolni kényszerült). Az 1-es az első kínai szabadedzésen fejezte be pályafutását, a másik meg a Brazil Nagydíj első edzésén.”

  Ezzel azt akarod mondani, hogy az a hír, miszerint egy különleges szabály értelmében Alonso egy szinte alig futott bahreini motort használhat az idényzárón, kacsának minősíthető? Az egyik magyar portálon megjelent, azóta ezt emlegetik a fórumokon, még az RTL-esek is átvették.

  • Az az egész hír onnan indult külföldről (talán egy német forrásból, ha jól emlékszek), hogy valakinek leesett, hogy mi áll a szabálykönyvben és elkezdett kombinálni. Ez még a brazil hétvége előtt volt jóval.

   Az első brazil edzésen kipurcant motorról is azt mondták a források, hogy ez volt a bahreini. Vagyis a hozzáértők számára a második bahreini, merthogy az 1-es motor az egyik kínai szabadedzésen lelte halálát; ez hivatalos infó. Akkor a Ferrari és Alonso is leközölte.

   A revízió előtti év eleji motorok csak 1000 kilométert bírtak, aztán bedobták a törülközőt. Ami talány lehetne, hogy a Ferrari updatelhette e őket visszamenőlegesen is, mikor engedélyezték nekik a megbízhatósági motorfejlesztést.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s