Red Bull X1 Prototype – Real model!

For more / CG képek és videó: Red Bull X1 Prototype video + photo gallery

Advertisements

3 thoughts on “Red Bull X1 Prototype – Real model!

 1. :O
  mit tudsz, ez csak kasztni vagy benne van az a hardver is, aminek az adatai alapján szimulálták az autót?
  lesz majd ez vezetve?

  • Szerintem még nincs benne semmi. Ilyen sötét plexit biztos hogy nem használnának. Inkább valami promó cuccként használhatják majd a GT5 piacra bocsájtásakor szvsz.
   De azért tényleg jó lenne ha elkészülne egy működőképes is! Kérdés hogy tényleg képes e lene olyan időre mint a szimulációkban! Az is kérdés hogy a Bridge tudna e gumit gyártani hozzá!

  • Ez csak kiállítási darab. Nincs benne ‘hardver’ és nem tudok róla, hogy terveznének működőképes autót. De ahhoz más model-konstrukció kellene, mert ez nem szénszál és nincs is olyan szilárdsági konstrukciója, hogy ‘járóképes’ legyen.

   Tehát először építeni kellene egy kvázi F1-es autót, cockpittel, merevítésekkel, szénszálból és a szokásos fémötvözetekből. Kegyetlen drága és időigényes folyamat lenne, de a kardinális pont a motor lenne.

   A kasztnit meg tudnák csinálni, ha nem sajnálnák a pénzt, de a ‘jelenlegi virtuális motor’ realizálásával már nagyon komoly nehézségekbe ütköznének. Még a kasztninál is drágább és időigényesebb lenne megvalósítani, amire először is találni kellene egy motorfejlesztő gyártót és kifizetni a több tíz milliós vagy akár százmillió (dollár) felé közelítő költségeket.

   A virtuális autót egy közel 1500 lóerős 3 literes twin-turbo V6 hajtja, nem gázturbina. Ami hátulról látszik, az a diffúzor meghajtása a la Brabham ‘porszívós’ autó.

   Viszont egy kisebb teljesítményű korábbi F1-es vagy egyéb könnyen és relatíve olcsón beszerezhető versenymotort tehetnének bele. Persze az autó nem tudná hozni a virtuális teljesítményt, de talán a jelenlegi autókra ráverne valamennyit.

   Alapvetően az autó a GT5 ünnepélyes bemutatójára készült kiállítási darabnak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s