Napzárta – Paddy power

A nap vezető híre a McLarennél bejelentett strukturális átszervezés és előléptetések a hierarchiában. Paddy Lowe technikai igazgató titulust kapott, Tim Gosst előléptették nemjuteszembeminek, de valami flancos beosztás lehet. Csekkolom, director of engineering, fordítsuk viccesen; a mérnökölés igazgatója, király! lNorbert Haug már nincs a McLarennél, ezért őt már nem tudták előléptetni.

Paddypower, szeretem a snookert és ez valahogy megragadt bennem, mint reklámfelirat egyes versenyzők ruházatán. Valószínűleg valami brit fogadóiroda lehet, ezért az alcím. Alcímekkel fogom ellátni a Napzártákat, hogy ne legyen temérdek Napzárta című Napzárta, remélem érthető. (Bár a blogrendszer támogatná ezt egyébként, automatikus számozással stb.)

Szóval Paddy. Akárhányszor látok vele egy videóinterjút, mindig megmosolyogtat és amit ma a McLaren közölt róla, nekem is az volt a benyomásom. Erre a sorra célzok: Paddy will continue to lead our technical strategy in his own quietly authoritative way – Paddy folytatja a mi technikai stratégiánk vezetését az ő (kis) csendesen irányadó vagy csendesen parancsoló/irányító módján. Azt az automicsoda szót nagyon sokféleképpen lehet fordítani egyébként. De valóban, egy hobbit (értsd, alacsony termetű és olyan a fizimiskája) és nagyon halkan, nyugodtan és poénosan beszél, nagyon bírom. És természetesen sugárzik belőle, hogy mekkora koponya, de pozitívan és tiszteletre méltó módon. Szerénynek és munkájához nagyon alázatosnak tűnik, de mint főnök, biztos hogy tud kemény és ‘ellentmondást nem tűrő’ (vagyis authoritative) lenni. Természetesen csakis a maga csendes-kedves hobbit módján, ahogy azt a McLaren még a sajtóanyagba is belecsempészte. Egyszer hallottam tőle egy szemléltetést, hogy hogyan együnk meg egy elefántot. (Kis falatokban.) Tanulságos volt!

Mindent bele Paddy és egyétek meg azt az elefántot, ha az utatokba kerül!

—–
Sok kisebb hírecske és érdekesség volt a nap folyamán, néhányat mint mai blogbejegyzéseket meg is ismerhettetek. Pl. Nico Rosberg stílusváltása. Ebbe nem is mennék bele, de tényleg folyton lebritneyzik a többiek. Button is, Twitteren is, hadd lássa a nagyérdemű, de nincs benne rosszindulat. Nico is triatlonozik, akárcsak Button. A videó egyébként technológiai jellegű és érdekes. Egy kis betekintés a Mercedes kulisszatitkai közé, pl. a közúti szimulátorba. Komoly!

—–
A Virgin, vagyis – tanulgassuk – a Marussia Virgin Racing ismertette, hogy hol lesz az autó bemutatója február 7-én. Ez a másik főbb hír. A helyszín pedig a BBC TV Centre, komoly hely! Nem aprózzák el. Nem a pitlaneben lehúzzuk a ponyvát az első tesztnapon a derengő hűvös valenciai reggelben, mint a Red Bull. Merjünk nagyok lenni. Kell az ilyen is, nincs bajom a dologgal, megadják a módját, és ugye ők az első teszten még a régi autóval melóznak, tehát érthető is, hogy a nagy újautódömping utáni csendben ők csinálnak egy rendes megszokott bemutatót. Akárcsak a McLaren.

Hajrá Glockdog! Valami gyors autót neked! Kit érdekel, hogy átugorjátok a szélcsatornázós fázist, dobáljátok a fejlesztéseket az autóra és hasítson az az autó!

—–
Holnap végre vége lesz az uborkaszezonnak és a sok kevésbé konkrét témának. Holnap már végre látunk egy vad(i) új 2011-es autót. És megint a Ferrari. Valahogy mindig odakúsznak az elejére és gyakran ők csapnak bele a lecsóba először. Ritkán köp másik csapat bele a levesükbe e tekintetben, többnyire csak olyankor, mikor a Ferrari késlekedni kényszerült másokhoz képest. 2008, 2009, 2010, 2011, a Ferrari kezd, a rangidős, az egyetlen aki a kezdetektől fogva az F1-ben van, megszakítások nélkül. És ezt tisztelni kell! És a többiek tisztelik is, így gondolom (hiszen már sokaknak kész van az autója és utazik Valencia felé, leránthatták volna a leplet már napokkal ezelőtt akár egy egyszerű internetes bemutatóval, beinteni a Ferrarinak, de nem teszik) nem számít, hogy mekkora a rivalizálás a pályán vagy a paddock-ban. Jó vagy rossz neked, a Ferrari az Ferrari! Meghajtom a fejem előttük én is!

http://www.ferrarif150.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s