Napzárta – 16/19

19 cikk vagy interjú ‘termelődött’ ma az Autosport F1 szekciójában (ez soknak számít arrafelé, nem kicsit). Ebből 16 ferraris vonatkozású, tehát közvetlenül vagy közvetve az új Ferrarival, az F150-nel kapcsolatos.

A webstream jó volt, működött, bírta a szerver, nem úgy mint az elmúlt években. És tetszett az aláfestőzene, főleg egy bizonyos keleties-arabos stílusú, ami nem véletlenül volt ilyen stílusú az esemény azon szakaszában.

Alonso meg D’Artagnan-féle arcszőrzettel virított, vagy valami ilyesmi. Egy újságíró idézte, hogy mondta, hogy az anyja ellenzi a szakállát. Szerintem szezonkezdetkor vagy a következő győzelmekor borotválná le teljesen, valahogy így tervezhette, ez a megérzésem. Egyféle vezekelésnek vagy fogadalomnak szánhatta Abu Dhabi sanyarú történései után, hogy motiválja magát. Kérdés, hogy a kedves mama milyen sikerrel szokta végigvinni akaratát kicsi fia megjelenésével kapcsolatosan. Egyébként az én anyám se szereti, ha szakállat hagyok. Tudom, milyen helyzetben van Alonso és mekkora rajta a nyomás. :P

Hiába, ez már a második éve a Ferrarinál, be kéne húzni, le kéne húzni, azt a címet és azt a szakállt.

Az autó már ‘gurulgatott is’ a Ferrari tesztpályáján, a videót ismerjük, szép hangja volt az autónak. A reklámfilmforgatós poénokat most hagyjuk, az autó most még úgyis csak kezdeti stádiumban van, ez inkább csak bejáratás meg kezdeti tesztelgetés. Zrikálódni tudnék a témában, de a Ferrari csak él a lehetőségeivel.

Ahogy élt az outsourcing lehetőségekkel is és használta, használja a Toyota state-of-the-art, hiperszuperjó szélcsatornáját. Na ez már egy érdekes dolog a mai hírtermelődésben.

Az autó egyébként esztétikailag szép lett, szebb, mint a tavalyi autó, számomra. Az autó leginkább konvencionális továbbfejlesztése az elődnek. Pull-rod nincs és a Ferrari elmondta miért, van helyette egy trükkösebb, speciális push-rod.

Az autó még nincs végleges formájában, nagyon sokat meg teljesen meg fog változni – ez slágerszöveg volt ma. És slágerszöveg lesz más csapatoknál is.

Ennyit a Ferrariról, övék volt a nap, ez egyértelmű, de ‘a nap híre’ az valami más (a Ferrari nem is lehetne, mert már előre tudtuk, hogy jön, nemde? Mi ebben a hír? :D A bemutató inkább a nap eseménye volt, adom.)

—–

Nos a nap híre, amit a blogban is ‘leközöltem’ a Sauber csapat javára, az a José Cuervo tequila!

Az F1-es társadalom már gyártja is az Sauber koktélokat, ugyanis néhány napja meg a Mad-Croc energiaital márkával hosszabbítottak. Sőt a Mad-Crocnak van is olyan hivatalos koktél-receptje, amibe kell tequila.

Utánanéztem, ez a José egy nagyon komoly és nagyon tradicionális tequila márka és emellett ráadásul talán a legjobb eladásokkal rendelkező is a világon, de úgy látszik még többet akarnak.

Egyes high profile újságírók úgy tippelik, hogy a Sauber Mix (Mad-Croc + José Cuervo tequila) lesz 2011 slágere az F1-es paddock-ban.

Megvan tehát a Sauber Johnnie Walker-e. A tequila is egy érdekes téma. Ezen italt csakis Mexikóban lehet készíteni, ott is csak bizonyos régiókban. Ha bárhol máshol készítenéd, nem nevezheted tequilának. Komoly exportcikk ez így Mexikónak, aki értelemszerűen harcol és fenyegetni is hajlandó ezen privilégiuma megőrzéséért. Mert hát ugye, azt az agavét máshol is tudják termeszteni ésatöbbi.

Én ‘rum-fan’ vagyok, de Sauber kedvéért veszek majd egy üveg José Cuervo-t. :)

—–

És egy friss fotó Sauberéktől, Sergio Perez Mendoza:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s