“Very subjectively, I’d say…”

Guessing the power order

 

Sam Michael: "Very subjectively, I'd say..."

Sam Michael (Williams F1): “Very subjectively, I’d say you’ve got Ferrari and then Red Bull at the front at least four tenths faster than anyone else, then I think you’ve got a pack which is Renault, Toro Rosso, Williams and even Sauber, then another three or four tenths back to Mercedes and McLaren, then another step back to the new teams. That’s definitely what the picture was in Barcelona. It could change. McLaren is clearly in trouble and so is Mercedes, so they are bringing stuff to the car and could easily switch up into that top group.”

Red Bull/Ferrari

+0.4 sec

Renault/Toro Rosso/Williams/Sauber

+0.3-0.4 sec

Mercedes/McLaren

+…

‘the new teams’

“McLaren is clearly in trouble and so is Mercedes”

Also the final test will be ‘updates time’ for many teams, like Williams;

Sam Michael: “We have a new diffuser, new front wing, new brake ducts, new bargeboards and new bodywork. The only thing that is not changing at the moment is the rear wing.” / HU: ‘Új diffúzor, új első szárny, új fékhűtő csatornák, új terelőlemezek és új autótest-elemek. Az egyetlen dolog, ami nem változik jelenleg [az utolsó, soron következő teszten], az a hátsó szárny.’

Advertisements

5 thoughts on ““Very subjectively, I’d say…”

  • Őszintén szólva nekem nem tetszik az h meg kell nyitnom minden egyes postot h végig lehessen olvasni. A korábbi rendszer jobban tetszett, ahol csak a nagyon hosszú postoknál kellett továbbot nyomni a teljes tartalomhoz.
   Ami viszont pozitívum az az előre hátra mozgás a postok között.

   • Az is ‘megmaradt’, csak kategória-specifikusan. Kattints a kategória menüben pl a Formula 1-re. Lehet, hogy erre a blogra is csinálok HU kategóriát is, hasonló céllal, amiért már van English kategória, hogy a magyart vagy angolt nem értők kirostálják maguknak a tartalmat az adott kategóriára kattintva és abban kapják meg a klasszikus blog-bejegyzés sort.

    Az a baj a WP.com témákkal, hogy én nem nyúlhatok bele, ha valami nem tetszik. Olyan téma gyakorlatilag nincs, ami minden tekintetben a legideálisabb. Esetleg pénzt fizetve szerkesztgethetném a CSS-t, az meg egyelőre kínai.

    Valószínűleg én rontottam el az olvasókat, mert javarészt teljesen kint volt a tartalom a főoldalon, pedig javasolt, hogy ne így legyen, mert így túl hosszú lehet az oldal és egyeseknél lassan töltődhet be, vagy témafüggően még a grafikus processzort is terhelheti gyengébb gépeken vagy mobil(abb) eszközökön.

    De a jelenlegi formátum olyan, hogy, lehet egy Featured/Sticky bejegyzés, amit, ha olyan a téma akkor egy szép ‘Featured képpel’ lehet mutatni a főoldalon. Alatta jobbról vannak a Standard bejegyzések és oldalt az Ephemera (‘kérészéletű’, kis jelentőségű) bejegyzések, ami lehet Sidepost (oldalbejegyzés) vagy Linkpost (linkbejegyzés; ez az Ephemera listából linkként működik, de a bejegyzés elérhető, olvasható, kommentálható, de az ilyen Linkpostok arra valóak, ha valamit mutatni akar a blogger, ami nem ezen az oldalon van, a post-ba meg esetleg röviden kommentálja a dolgot). Szóval az Ephemera listában leginkább a kisebb jelentőségű, rövidebb bejegyzések vannak.

    De úgy érzem szükséges lesz ismertetnem a jelenlegi téma jellegzetességeit a kényelmesebb használhatóság kedvéért.

 1. Csak meg kell szokni, de egyébként szerintem nem lett rosszabb. A főoldalon pl. kifejezetten tetszik a nagy kép. Ez a design egy bloghoz bőven elég, hamar meg lehet majd szokni. Az új elrendezéshez egy kicsit több idő kell, de ez minden oldalon így van, ha átrendezik. Amúgy az már körvonalazódott, hogy mire lesz a blog, és mire a hunnyf1.com?

  • Igen, körvonalazódott.

   De ez csak később fog kiderülni. Hosszú lenne előzetesen kifejteni, ehhez mesélhetném azokat, ami a HunnyF1.com-ra fog érkezni stílusilag meg strukturálisan, az meg sok van és valószínűleg nem mind lesz megvalósítva a szezonkezdésre. Az az oldal is hangulatosabb, barátságosabb témájú lesz a jelenleginél témájánál. Rossz szó lenne rá, hogy portálosabb lesz, mert nem kifejezetten, de bizonyos tekintetben az talán kevésbé lesz blogos, de nem pályázok klasszikus F1 site jellegre. Az is olyan oldal lesz előreláthatólag, ami nem versenyzik hírportálokkal, inkább egy lazább, kiegészítőbb jellegű weboldal lesz. De ott lesznek ‘adatbázisok’ is stb.

   A háttérkép pakkod is azért várat a publikálásra, mert azt akarom, hogy sokan kapják meg, és az új környezetben, de ezután is lesznek/lehetnek olyan dolgok, amelyek mindkét helyen felbukkannak, vagy pl. itt beszúrok egy képet az oldalsávba, ami egy ottani galériába visz és fordítva. Szóval a képeidet is duplázhatom, hogy többekhez jusson el.

   Habár én majd ajánlanám, hogy mindenki nézegesse mindkét oldalt, de ez nincs így, mert mindkét oldal gyűjtögeti a maga olvasóit Google-keresések és egyebeken keresztül is és nem várhatom el, hogy mindenki azzal áll tovább, hogy megy a másik oldalra, csak mert van keresztbe-linkelés a kettő között valahol az oldalon. Így mindig lesznek olyanok, akik csak az egyiket ismerik.

   Meg az is behatárolja, hogy mi kerül ide vagy oda, hogy ott szabadabban bánhatok html kódokkal. Pl. míg oda beilleszthetek sokféle html kódot egy bejegyzésbe (friss példa egy Red Bull videó a saját lejátszójukkal), itt nem tehetem meg, mert a WP.com korlátozza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s