‘A tékozló fiú hazatért’ :: Tervetuloa takaisin, Kimi!

A cím első része erősen idézőjeles, senki ne sértődjön meg rajta, nem értek alatta semmi pejoratívat vagy bántót. Kimi F1-es versenyzőnek a legjobb és most visszatért az F1-be, én is örülök ennek és sok sikert kívánok neki és a Lotusnak!

Megnéztem a videóinterjút, nézegetem a sajtófotókat, szerintem kifejezetten megy Kimi imidzséhez az LRGP. Kiminek jól áll ez fekete és jól fog állni az arany-fekete autó.

Jövőre az LRGP immár még inkább egy sportautógyártó gyári csapata lesz Lotus konstruktőri névvel. Talán még a csapat neve is változhat és csökkenhet a Renault jelenléte, ami idén még három fronton élvezhette a promóciót (csapatnév, reklámfelületek, konstruktőri és autónév), holott már egyáltalán nem volt tulajdonosa a csapatnak.

Hogy a Lotus technikailag mire lehet képes jövőre, ezt nagyon nehéz megtippelni. Az mindenképpen dicséretes, hogy megszerezték a konstruktőri 5. helyet egy túl merész, be-nem-vált koncepciójú autóval. Enstone még mindig egy nagyon komoly F1-es fellegvár és a Group Lotusnak és Gerard Lopeznek is nagyon komoly ambíciói vannak az F1-gyel. És ezt az ambíciót erősíti Kimi Räikkönen szerződtetése is.

De akárcsak az autó technikai koncepciójának kiválasztása, a versenyző(k) szerződtetése sem kockázatmentes. Kimi hendikeppel fog indulni a szezonnak. A tesztnapok száma szűkös lesz és nagyon sok lesz számára a tanulnivaló. Valaki vitatkozhat ezzel, de elég csak megnézni, hogy még olyan versenyzőknek is, akik nem hagytak ki két évet, majd’ egy teljes szezonjuk ment rá, mire megszokták, kiismerték az új Pirelli abroncsokat. Időt kell neki adni és türelmesnek kell lenni hozzá, és a kétéves szerződés azt mutatja, hogy remélhetőleg az LRGP is az akar lenni, bár bizonyára remélik, hogy korán elkapja a fonalat és hamar élvezhetik majd Kimi másodvirágzásának gyümölcseit.

Mindenesetre Kimi újra motiváltnak tűnik. A videóban említi, hogy mikor a NASCAR Truck-ban kipróbálta magát idén, akkor döbbent rá, hogy mennyire hiányzik neki a pályaversenyzés és a Forma-1 (amit a raliban ugye nem kaphat meg; hogy körülötted lévő autókkal versenyezz).

Tervetuloa takaisin, Kimi!

Leave a comment